Bestel nu online een rozen boeket

Surprose

Wil jij jouw interieur opfleuren of heb jij binnenkort een evenement en zoek je nog een mooi geschenk? Dan is een rozen boeket misschien wel het ideale cadeau! Een rozen boeket is er namelijk in veel verschillende soorten en deze soorten hebben ook allemaal andere betekenissen. Zo is de betekenis van een rode rozen boeket dat jij de liefde aan de ontvanger wil verklaren. En de betekenis van een oranje rozen boeket is dat jij iemand wil bedanken voor een dienst of gewoon voor een leuke tijd die jullie samen hebben gehad. Een wit rozen boeket wordt vaak gebruikt bij bruiloften. Doordat de witte roos staat voor een nieuw begin, is dit een mooie symbolische bos rozen.

Verschillende soorten rozen boeketten

Zoals gezegd zijn er veel verschillende soorten rozen boeketten. Je kunt kiezen uit mono boeketten, waar er maar gebruik wordt gemaakt van een rozensoorten. De andere keuze is een gemengd boeket. Bij een gemengd boeket wordt er gebruik gemaakt van verschillende rozensoorten en vaak ook andere planten, zoals eucalyptusbladeren of gipskruid. Hiermee wordt de bos rozen vaak wat vrolijker en geschikter als cadeau op de verjaardag van bijvoorbeeld een vriend of familie.

De verzorging van een rozen boeket

Als jij een rozen boeket hebt gekregen, wil jij er natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Dit doe je door de rozen goed te verzorgen. Haal zo snel mogelijk na ontvangst de rozen uit de doos en zet ze in een schone vaas op vers water. Voeg de rozenvoeding toe aan het water om er zeker van te zijn dat de rozen genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen. Om het water zo schoon mogelijk te houden is het belangrijk om de bacteriën die in het water komen te minimaliseren. Dit doe je door de bladeren die in het water hangen te verwijderen. Vul het water regelmatig bij en ververs het na een week. Voeg meteen nieuwe rozenvoeding toe en zo geniet jij het langst van jouw rozen boeket.