Beton cire in je keuken

Beton cire in je keuken 

Een betonnen keuken klinkt misschien gek. Het is namelijk hard, ruw en koud. Toch vinden veel mensen het wel mooi, maar omdat het zo onpraktisch is kiezen ze voor een andere stijl. Maar wat als er een soort beton was die perfect is voor gebruik binnenshuis? Beton cire is dat materiaal. Je kan beton cire gebruiken voor vrijwel ieder oppervlak. Het is toepasbaar op vrijwel ieder oppervlak en werkt meer als een stuc dan als gegoten beton. Een ander voordeel van beton cire ten opzichte van gewoon beton is dat je het kan kleuren. Een beton cire kleuren keuken is dus binnen handbereik. Beton cire is dus makkelijk te kleuren, maar waarom eigenlijk? 

Gekleurd beton 

Beton wordt gemaakt door cement met water te mixen, vaak worden daar kiezels of staal aan toegevoegd om het te verstevigen. Beton cire is cement dat niet met water gemixt wordt, maar met een synthetische hars, als dat uitdroogt wordt het hard. Het is een stuk lichter en minder dicht dan gewoon beton, waardoor het eenvoudiger is om een kleurstof toe te voegen. Je kan op deze manier dus een beton cire kleuren keuken vervaardigen. 

Waarom kleur? 

Veel mensen gaan voor een strakke uitstraling, die past binnen een landelijk of modern interieur past. Normaal beton is lichtgrijze van kleur, dit past goed bij sommige bouwstijlen, maar voor de meesten is het te kil. Gekleurd beton is daarom ideaal, maar moeilijk te maken. Beton cire kan deze kleur wel toevoegen. Zo kun je dus een donkergrijze vloer van beton cire hebben, die naadloos wordt aangelegd. Je kan een andere kleur kiezen voor je muur. Hierdoor houd je de uniforme uitstraling, maar wordt het niet saai. Je kunt door beton cire te gebruiken dus een volledige keuken inrichten zonder dat je keuken er saai of kil uitziet. Beton cire zorgt dus voor een prachtige- en veelzijdige uitstraling.