Echt luxe, ga voor goud

Is het weer zo ver, je vriendin is jarig? Dan begint het probleem weer van een cadeau kopen. Je wil wat leuks geven aan je geliefde, maar het is toch altijd lastig. Wij snappen dat, originele cadeaus geven is gewoon heel moeilijk. Maar moet je wel origineel zijn? Naar onze mening is dat totaal overbodig. Er zijn genoeg ‘tried and tested’ cadeaus die jouw geliefde gegarandeerd maakt. Voor je vriendin zijn er een paar van deze ‘tried and tested’ cadeaus  waar je aan kan denken, zoals bijvoorbeeld een duur geurtje of een weekendje weg. Maar voor een echt luxe cadeau ga je voor goud.

Waarom Goud?

Tja, als we dat toch wisten. Historisch gezien is goud natuurlijk gewoon een statussymbool dat net onder edelstenen en net boven zilver stond. Was je dus iemand van status dat had je gouden dingen. Voor je vriendin of vrouw van status kon je dus niet aan komen zetten met iets van zilver ofzo. Gewoonte wordt historisch alleen maar versterkt en daardoor hebben we waarschijnlijk nog steeds een zekere affectie voor alles goud. Bij het geven van een cadeau kun je deze affectie dus maar al te goed uit buiten.

Wat koop ik?

Het meest voorkomende cadeau is natuurlijk wel een sieraad, zoals een horloge, ketting, armband, ring of oorbel. Let wel op, sommige meiden dragen alleen zilver, dus in dat geven is een gouden sieraad niet zo’n goed idee. Maar draagt ze goud, dan is een sieraad natuurlijk altijd een goed cadeau. Wil je iets bijzonders geven dan is bijvoorbeeld een grote gouden spiegel ook leuk. Een grote gouden spiegel iets niet alleen een praktisch cadeau, maar geeft daarnaast ook wel een luxe weer, die zeker gewaardeerd zou worden door je vriendin. Daarnaast zijn er nog dingen zoals bijvoorbeeld goud servies, riemen of andere attributen voor in huis. Door zo’n dergelijk cadeau te geven, geef je iets praktisch maar wel een luxe variant, zodat je er niet karig van af komt.