Management assistent opleiding

management assistent opleiding

Met een management assistent opleiding kun je een diploma behalen waarmee jij een voorsprong hebt op andere kandidaten voor een functie als management assistent. Een management assistent is een belangrijk persoon voor ieder kantoor. Je assisteert het management met als hoofddoel om hen zo veel mogelijk te ontzorgen. Tijdens een management assistent opleiding leer je precies hoe dit moet en wat daarbij komt kijken. Door deze management assistent opleiding te volgen, kun je in 13 maanden een diploma hiervoor halen. Je haalt er eigenlijk zelfs twee.

Twee delen, twee diploma’s

De management assistent opleiding van Fabius bestaat namelijk uit twee delen. Het eerste deel is de opleiding administratief medewerker. Deze duurt 30 weken of 9 maanden. Die eerste 30 weken heb je elke week drie uur les om je voor te bereiden op het examen. Als je het examen voldoende afrondt, behaal je je diploma. Dat is het eerste diploma van de management assistent opleiding. Daarna volgt de vervolgopleiding voor management assistent. Deze duurt dan nog 4 maanden of 15 weken. Ook deze 15 weken heb je iedere week drie uur les. 

management assistent opleiding

Bij jou in de buurt in de ochtend of avond

Je kunt zelf kiezen waar je de lessen wil volgen en of je deze in de ochtend van 9 tot 12 of in de avond van 7 tot 10 volgt. Ook het tweede deel van de opleiding wordt afgesloten met een examen. Door dit examen te halen, ontvang je dus je tweede diploma. In de laatste 15 weken van de management assistent opleiding komen drie onderdelen aan bod. Dat zijn zakelijk Nederlands, zakelijk Engels en organisatie en planning. Goede communicatie is erg belangrijk voor deze functie en opleiding en hier wordt dus veel tijd aan besteed.