Samen slapen en ook wat langer? Dan is een matras van 160×210 perfect

matras 160x210

Er zijn zoveel maten om uite te kiezen als het om matrassen gaat. Welke kun je nu het beste kiezen? Dat hangt helemaal af van je lengte, breedte en slaapcomfort. Een matras van 160×210 is bijvoorbeeld perfect wanneer je wat langer bent en ook samen met je partner wil slapen. 

matras 160x210

De breedte van een tweepersoons bed

160 centimeter is een vrij gangbare maat als het gaat om de breedte van een tweepersoons bed. Veel mensen hebben genoeg aan 160. Al moet erbij gezegd worden dat het niet de grootste maat is die je kunt kiezen. Wanneer je veel draait in je slaap of snel last hebt van je partner als je probeert in slaap te komen, dan is een breder bed wellicht aan te raden. Als je weer een te breed bed kiest, kan het echter ongezellig worden en dat wil je ook niet. Zoek de perfecte maat voor jullie door eens een matras uit te proberen. Je kunt het altijd ruilen als het niet werkt voor jou.

De lengte van het bed

210 centimeter in lengte is niet de meest gangbare maat maar toch een veelgekozen maat, met name in ons land. Er zijn namelijk best wat lange mensen in Nederland waarvoor 200 centimeter toch net iets te kort is als het om een matras gaat. Voor die mensen is er gelukkig nog een maat van 210 maar ook van 220 of zelfs langer om uit te kiezen. Iedereen verdient immers een goede nachtrust.