Dit wist jij vast nog niet over de haakse slijper

4 gereedschap

Wist jij dat je met de haakse slijper jouw auto kan poetsen? Nee? Nou nu wel. Op de haakse slijper kun je diverse opzetstukken plaatsen. Slijp schuiven van verschillende diktes en formaten maar ook schuur of polijst schijven. Je hebt zelfs speciale sets die er voor zorgen dat jij je auto krasvrij kan laten blinken met een haakse slijper. Wie wil dat nou niet? Een opzetstuk om je auto in te zepen, te drogen, in de wax te zetten en om dit weer op te poetsen. Een leuke klus voor menig man én vrouw.

En wat nog meer?

Met een haakse slijper kun je, zoals je waarschijnlijk al vermoed, ook slijpen. Het slijpt metaal en steen net zo eenvoudig als een cirkelzaag hout snijdt. Het is een sterk staaltje elektra en gereedschap waar je u tegen zegt. Toch is de haakse slijper niet extreem zwaar, maar wel heel krachtig. Je kan een haakse slijper op accu hebben voor de kleinere klussen of voor een haakse slijper met snoer, zodat deze eindeloos mee gaat voor de grotere klussen. Beiden hebben zo hun voor en nadelen en ik kan dus niet zeggen welke beter is. Dat is geheel persoonlijk.

Je mond valt haast open van verbazing

Naast het poetsen van auto’s en het slijpen van metaal en steen kan de haakse slijper nog meer. Namelijk het wegpoetsen van roest. Roest tast metaal aan en zorgt dat het metaal zwakker wordt en dat wil je liever niet. Met een haakse slijper kun je metaal wegpoetsen als het ware of wegslijpen om dit vervolgens te behandelen zodat je metaal weer goed beschermt is. Uiteraard zijn er nog diverse andere mogelijkheden die je met een haakse slijper kunt doen, zoals bijvoorbeeld metaal afbramen of borstelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Het ideale stuk gereedschap dus.

Speciale snowboard brillen en schoenen