Speciale snowboard brillen en schoenen

Naast een snowboard is het ook belangrijk dat je een goede bril en goede schoenen hebt. Je kunt ervoor kiezen om deze bij de piste te huren, maar je kunt ze ook zelf aanschaffen. Bij een plek waar je een snowboard kopen zal je vaak ook brillen en schoenen tegenkomen. Het is bij brillen en bij schoenen handiger om ze te kopen dan om ze te huren. Dit komt doordat schoenen en brillen heel specifiek zijn. Door deze zelf te kopen kun je met behulp van professionals in de winkel kijken welke het beste bij jou passen, zodat je in ieder geval geen last van je voeten of hoofd krijgt.

Snowboard bril

Er zijn veel soorten snowboardbrillen te verkrijgen. Zo bijvoorbeeld anon goggles. Dit zijn snowboardbrillen van professionele kwaliteit. Zo weet je zeker dat de bril niet na één keer wintersport kapot gaat. Daarnaast kun je in een snowboard winkel ook met de hulp van een professional kijken naar de beste bril. Zo word je geholpen bij het kiezen van een maat en soort bril. Je hebt bijvoorbeeld brillen met verschillende kleuren glazen, maar ook met verschillende elastieken banden. De ene band zal te strak voor je zijn, terwijl de ander perfect zit. Bij een verhuur kun je er weinig aan doen als je een bril krijgt die niet comfortabel zit.

Snowboard schoenen

Snowboard schoenen zijn op gebied van comfort misschien nog wel belangrijker dan de bril. Het is niet fijn als je een week lang moet snowboarden met pijn aan je voeten, omdat je niet de juiste schoenen hebt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de vorige huurder van de schoenen hele brede of smalle voeten had, terwijl jij juist het tegenovergestelde hebt. Ook kan het zo zijn dat de gehuurde snowboard schoenen maat niet helemaal bij jouw voeten past en dat het hierdoor gaat knellen. Op het moment dat je zelf snowboard schoenen gaat kopen, koop je natuurlijk de schoenen die voor jou het meest comfortabel zitten.